BALIKESİR / KARESİ - Karesi Halk Eğitimi Merkezi

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Binasının Tarihçesi

1957 yılında Milli Eğitim Bakanlığında Halk Eğitim Daire Başkanlığı kurulunca, taşra teşkilatı yapılanması çerçevesinde Balıkesir’de Halk Eğitim teşkilatı 1961 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir büro olarak kurulmuştur. 1962 yılında İl Özel idare Müdürlüğü bünyesinde tahsis edilen bölümde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak faaliyete geçmiştir.

Uzun yıllar Gazi Bulvarında bulunan Gazi İlkokulu ile aynı binada faaliyet gösteren müdürlüğümüz 2002 yılında Karaoğlan Mahallesi Kız Ortaokul Sokakta No:9 da bulunan yerine taşınmıştır. 2007 yılında Cengiz Topel Caddesinde bulunan kurslar binası müdürlüğümüz bünyesine katılmıştır. Balıkesir ilinin büyükşehir olmasıyla merkez ilçe ikiye bölünmüştür. Kurumun adı merkez Karesi ilçesinde olduğu için Karesi Halk Eğitimi Merkezi olarak değişmiştir. Geçici olarak 20 Ocak 2015 tarihi itibariyle Çayırhisar Mah. Çayırhisar sok. no:14/1 da bulunan binasına taşınmıştır.

14/09/2015 Tarihinde ise Karesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bilinen binamıza taşındık. Merkez binamız dışında merkez köy ve mahallelerde açılan kurslarla eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 20.12.2012 - Güncelleme: 03.02.2024 15:46 - Görüntülenme: 3574